بابک سلحشور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: خراسان شمالی استانی جوان و محروم است و متاسفانه زیرساختهای لازم و کافی در پزشکی قانونی استان فراهم نیست.
وی کمبود نیروی متخصص در پزشکی قانونی خراسان شمالی را بزرگترین معضل دانست و گفت: رسانهها باید به این موضوع بیشتر بپردازند تا این امر مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد.
سلحشور تصریح کرد: به دلیل کمبود نیرو در پزشکی قانونی سال گذشته حدود ۴۰ پزشکی قانونی در کشور تعطیل شد که اتفاق بسیار ناخوشایندی است.
وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی خراسان شمالی سالانه به ۲۶ هزار نفر ارائه خدمت میدهد، اظهار کرد: برای ارتقای کیفیت فعالیتها، این سازمان در استان نیاز به نیروی متخصص دارد که در صورت عدم تامین نیروی متخصص در آیندهای نزدیک مشکلات جدیتری گریبان گیر پزشکی قانونی استان میشود.
سلحشور گفت: در حال حاضر تمام مراکز پزشکی قانونی در شهرستانهای استان به غیر از بجنورد دارای یک پزشک هستند که اگر به هر دلیلی این پزشک دچار مشکل و یا گرفتاری شود، عملا پزشکی قانونی شهرستان نیز تعطیل میشود.
وی افزود: پزشکی قانونی بجنورد با سه پزشک اداره میشود که حداقل نیاز پزشکی قانونی این شهرستان شش پزشک و در سایر شهرستانها نیز دو پزشک است.
سلحشور اضافه کرد: کمبود نیروی متخصص در پزشکی قانونی کشور و به فراخور آن در استان طی سالهای آتی وضعیت بحرانی ایجاد میکند که بایستی تدبیرات لازم در این زمینه از سوی مسئولان مرتبط اندیشیده شود.
وی همچنین عدم وجود روانپزشک قانونی را از دیگر معضلات و کمبودهای این سازمان در استان عنوان کرد و گفت: خراسان شمالی جزو ۱۶ استان فاقد روانپزشک قانونی است که با پیگیریهای انجام شده و همکاری استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تعدادی از استخدامیها در سال جاری در اختیار پزشکی قانونی به منظور جذب روانپزشک قانونی قرار گرفت.
سلحشور افزود: هم اکنون مراحل جذب و گزینش یک روانپزشک قانونی در استان در حال انجام است که اگر این فرد به دلیل کمبود دریافتی انصراف ندهد در سال ۹۵ پزشکی قانونی خراسان شمالی از وجود این روانپزشک بهرهامند خواهد شد.
وی گفت: کمبود تجهیزات آزمایشگاهی نیز از دیگر معضلات مهم این سازمان است چراکه هم اکنون بسیاری از فرایندهای آزمایشگاهی پزشکی قانونی خراسان شمالی در استانهای همجوار انجام میشود که سه تا چهار ماه برای پاسخگویی زمان صرف میشود.
به گفته سلحشور با رفع کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در پزشکی قانونی استان ظرف مدت ۱۵ روز به مراجعان جواب داده میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی همچنین بیشترین پروندههای این سازمان را نزاع و درگیری اعلام کرد و افزود: پزشکی قانونی استان در بخشهای مختلف از جمله کمیسیون پزشکی، معاینات سرپایی، سقط درمانی، معاینات متوفیات، تعیین نقص عضو، معاینات استخدامی، تعیین سن، تعیین هویت، معاینات اختصاصی زنان و مردان، تقاضای تغییر جنسیت و ... ارائه خدمت میدهد.
وی در خصوص نحوه چگونگی رسیدگی به معاینات پزشکی قانونی توضیحاتی داد و گفت: پزشکی قانونی به مرگ طبیعی فرد در صورت ارجاع از دستگاه قضایی، مرگ طبیعی در شرایط غیر طبیعی و مرگ غیر طبیعی یا مشکوک رسیدگی میکند.
سلحشور اظها کرد: مرگ ناشی از سکته حاد قلبی در زمان بستری در بیمارستان، مرگ در بازداشتگاه و زندان، مراکز نگهداری از سالمندان و ... مرگ طبیعی در شرایط غیر طبیعی محسوب میشوند.
وی گفت: مرگ ناشی از تصادفات، خودکشی با مواد دارویی و غیر آن، قتل، مرگ ناشی از دارآویختگی، برق گرفتگی، حوادث کار، سوختگی، مرگ مادر باردار، کودک آزاری، مرگ ناگهانی و غیر منتظره، مرگ ناشی از سلاحهای سرد و گرم، خود سوزی، مرگ در حین اقدامات درمانی و تشخیصی، غرق شدگی و ... از جمله مرگهای غیر طبیعی و مشکوک به شمار میروند.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی همچنین از استقرار باجه پست از هفت ماهه گذشته در پزشکی قانونی استان خبر داد و افزود: کاهش ازدحام، جلوگیری از درگیری ارباب رجوع با یکدیگر، صرفه جویی در وقت، جلوگیری از جعل احتمالی نامهها و گواهیهای پزشکی قانونی از مهمترین مزایای استقرار باجه پست در این سازمان است.
وی گفت: با استقرار باجه پست در پزشکی قانونی خراسان شمالی مدت زمان پاسخگویی به ارباب رجوع از دو ساعت به ۵۷ دقیقه کاهش یافته است.
نظر شما